ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ SOCIAL MEDIA

 

     Kάθε καλός δικηγόρος θέλει να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα για τους πελάτες του και για τον λόγο αυτό αναπτύσσει στρατηγικές για την επίτευξη των στόχων του και προσπαθεί να τις εκτελεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η ίδια διαδικασία λειτουργεί με το Social media μάρκετινγκ.   Το κλειδί είναι να καταλάβεις πρώτα τι θέλεις να επιτύχεις με τα Social media. Ρωτήστε τον εαυτό σας, ποιοι είναι οι τελικοί στόχοι που θέλετε να πετύχετε;Για τους περισσότερους δικηγόρους, η απάντηση είναι να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες για το δικηγορικό γραφείο τους. Αν αυτό θέλετε και εσείς τότε είναι σημαντικό να καθορίσετε εξαρχής ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες σας, πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε και ποιες είναι οι μοναδικές δεξιότητες και η εμπειρία που κατέχετε, που θα τους κάνουν να θέλουν να σας προσλάβουν.       Είναι απαραίτητο πρώτα να αποφασίσετε τι θέλετε να επιτύχετε μέσω των  Social media. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πλάνο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων που θα σας επιτρέψει να πετύχετε τους στόχους σας.

Τι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε ένα πλάνο μάρκετινγκ Social media δικηγορικού γραφείου;
  • Το πλάνο μάρκετινγκ της εταιρίας σας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως ο χάρτης πορείας για τον τρόπο με τον οποίο θα προετοιμάσετε την εκστρατεία  σας ώστε να μπορέσετε να εκτελέσετε στρατηγικές που θα σας επιτρέψουν να προσελκύσετε νέους πελάτες. 

  • Θα πρέπει να ξεκινήσετε αναπτύσσοντας μια επικοινωνιακή στρατηγική που θα προσδιορίζει τους τύπους πελατών στους οποίους θέλετε να απευθυνθείτε και τους συγκεκριμένους τομείς του δικαίου στους οποίους θέλετε να γίνετε γνωστός.
  • Στη συνέχεια, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες φωτογραφίες, βίντεο και ιστολόγια θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να προετοιμάσετε περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα του κοινού-στόχου σας. 
  • Στη συνέχεια, αποφασίζετε για τη στρατηγική αφοσίωσης - με άλλα λόγια - ποιες πλατφόρμες και προφίλ κοινωνικών μέσων θα χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε  στους ιδανικούς πελάτες σας. 
  • Τέλος, το σχέδιό σας θα πρέπει να καθορίσει τις αρχικές στρατηγικές μετατροπής για τη δικηγορική σας επιχείρηση, ώστε να έχετε ένα σχέδιο για να μετατρέψετε τους οπαδούς σας σε υποψήφιους πελάτες.
Σχετικά παλαιότερα άρθρα μου 


https://www.nasioudis.com/2016/05/social-media.html

https://www.nasioudis.com/2016/07/social-media.html
Print Friendly and PDF Print this post

Trending