Δικηγοροι και social media



     Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα social media έχουν πραγματικά απογειωθεί ως μέσο για την προσέλκυση νέων πελατών. Σκεφτείτε το εξής: πριν από 7-8 χρόνια, μικρό ποσοστό του πληθυσμού χρησιμοποιούσαν τα social media. Συνολικά οι χρήστες το 2008 υπολογιζόταν σε 500.000. Σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει, πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα, υπολογίζεται ότι το 2016 περισσότεροι απο 4.700.000 άτομα πλέον είναι χρήστες του facebook. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη τάση, όλα τα δικηγορικά γραφεία πρέπει να έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι'όμως πολλοί δικηγόροι εξακολουθούν να είναι διστακτικοί για το ποστάρισμα στους λογαριασμούς τους στο Facebook, Linkedιn ή το Twitter. Ας εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους είμαστε διστακτικοί στο ποστάρισμα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ # 1: Οι πελάτες δεν θα με βρούν στα social media ούτως ή άλλως.

Αυτό είναι λάθος όλο και περισσότεροι πελάτες ειδικότερα νεαρότερης ηλικίας οι οποίοι αναζητούν δικηγόρο στο διαδίκτυο ελέγχουν και τα προφίλ των δικηγόρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα κοινωνικά δίκτυα για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών υπηρεσιών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ # 2: Κανείς δεν θέλει να ακούσει τι έχω να πω.

Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι στην περιοχή σας ψάχνουν για τα social media για πληροφορίες σχετικά με σχεδόν τα πάντα στη ζωή τους. Πολλοί πελάτες νομικών υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει την αναζήτησή τους στον διαδίκτυο με την ιδέα ότι θα χειριστούν το πρόβλημα μόνοι τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα social media είναι να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες που να καθοδηγεί τους δυνητικούς πελάτες να συνειδητοποιήσουν ότι είναι καλύτερα να ζητούν βοήθεια από την εταιρεία σας, αντί να προσπαθούν μόνοι τους.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ # 3: Οι ανταγωνιστές μου δεν είναι στα social media, γι 'αυτό δεν χρειάζεται να είμαι και εγώ.

Κατ 'αρχάς, σίγουρα κάποιοι απο τους ανταγωνιστές σας χρησιμοποιούν τα social media. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα social media γίνονται όλο και πιο κρίσιμο συστατικό μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής μάρκετινγκ. Με την έκρηξη των δυνατοτήτων των κινητών συσκευών, οι πελάτες είναι πραγματικά παντού, όλη την ώρα. Αν θέλετε να προσελκύσετε νέους πελάτες στο δικηγορικό γραφείο σας, θα πρέπει η επιχείρηση σας να είναι ορατή παντού, όλη την ώρα και αυτό περιλαμβάνει να είναι και στα social media.

Πως να τo αντιμετωπίσετε

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, δημιουργήσει ένα λογαριασμό social media για το δικηγορικό σας γραφείο. Τουλάχιστον, κάντε μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρησή σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα χώρο για την εταιρία σας να καταχωρήσετε στο Facebook τα στοιχεία επικοινωνίας για το γραφείο σας και το σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας. 

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να ποστάρετε στο Facebook, γράψτε για κάτι που πιστεύετε ότι οι πελάτες θα ενδιαφέρονται γι'αυτό. Διαφημίστε μια επιτυχία του γραφείου σας, μοιραστείτε μια ιστορία απο τα Δικαστήρια.

Αν κανένας από τους ανταγωνιστές σας δεν εκμεταλλεύτηκε τα social media δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνετε και εσείς Αν αισθάνεστε σαν να είστε ο μόνος δικηγόρος που ξέρει να χρησιμοποιεί τα social media, τότε να αισθάνεστε υπερήφανος γιατί είστε ο μόνος δικηγόρος που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή.

Print this post

Trending