Δικηγόροι και διαφημιστικές σελίδες στα Social Media

    Όταν ένα δικηγορικό γραφείο  χρησιμοποιεί τα social media για να προσεγγίσει πελάτες απο την αγορά είναι ένας άνισος αγώνας στο διαδίκτυο. Διότι οι σελίδες διασκέδασης ή οι κοινωνικές εκστρατείες, τραβάνε εύκολα τη προσοχή του αναγνώστη, αλλά οι αναρτήσεις από το δικηγορικό σας γραφείο  δεν έχουν την ίδια απήχηση, είναι βαρετές και δεν γίνονται κοινοποιήσεις ή retweets και τελικά μάλλον δεν φαίνεται να συμβάλλουν πολύ στην απόκτηση πελατείας.
    Ένα από τα πράγματα που οι δικηγόροι πρέπει να έχουν κατά νου, όταν ασχολούνται με τα social media είναι να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Αν πιστεύετε ότι οι δημοσιεύσεις σας θα προσελκύσουν μεγάλα ακροατήρια από το πουθενά, τότε υπολογίζετε στα  social media με λάθος τρόπο.
     Η συμβουλή μου  για τα δικηγορικά γραφεία είναι μια αλλαγή στην αντιμετώπιση. Αντί συνεχώς να αποζητάτε μόνο την μεγάλη προβολή, σκεφτείτε για το πώς λειτουργεί πραγματικά το μέσο:
          Πρώτα απ 'όλα να κατανοήσετε ότι η συνέπεια είναι αυτή που χτίζει ένα ακροατήριο. Εάν περιμένετε να έχετε μεγάλη έμπνευση και γράφετε μόνο τότε, έχω άσχημα νέα για σας, όταν τελικά κάνετε τις δημοσιεύσεις, κανείς δεν πρόκειται να είναι εκεί για να το διαβάσει. Δεν  πρέπει να γεμίσετε τον τοίχος σας με ανοησίες, αλλά να κάνετε μια επιλεκτική  διαχείριση των αναρτήσεων στον λογαριασμό σας 
        Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ενθαρρύνετε το κοινό σας (δεν έχει σημασία το μέγεθος) να συνεργαστεί μαζί σας. Οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν μαζί  σας, όταν τους δώσετε ένα λόγο. Κάντε ερωτήσεις στους followers, ξεκινήστε μια δημοσκόπηση, ή ζητήστε τους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις αναρτήσεις σας.
     Τέλος, να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα  παιχνίδι διάρκειας. Η επιτυχία δεν θα συμβεί σε μία ημέρα. Οι καλύτερες αναρτήσεις στα social media είναι εκείνες που τις διαβάζουν σταθερά πολλοί αναγνώστες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια επίκαιρη ανάρτηση θα μπορούσε να πάρει πολλή αρχική προσοχή, αλλά αυτό το είδος της «επιτυχίας» είναι εφήμερη. Αυτό που θέλετε είναι μια ανάρτηση  που έχει θετική επίδραση  για την εταιρεία σας για περισσότερο από ένα απόγευμα.
      Αυτές οι ιδέες έχουν σημασία για τα δικηγορικά γραφεία, διότι, σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media για να καταλάβουν αν μπορούν να συνεργαστούν με κάποιον και όχι απλώς για να τον βρουν στο διαδίκτυο
     Τα social media αρχίζουν να γίνονται ένα εργαλείο αξιολόγησης (σε αντίθεση με μια μηχανή αναζήτησης). Φανταστείτε λοιπόν τους υποψήφιους πελάτες σας να διαβάσουν γρήγορα όλες τις επικεφαλίδες των αναρτήσεων σας χωρίς κάποια να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, τι γνώμη θα σχηματίσουν για την προσωπικότητα της εταιρείας σας;
       Η αλήθεια είναι, ότι σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα καταφέρετε με τα social media σας να αυξήσετε την φήμη ή την πελατεία του γραφείου σας  αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσετε.

Το άρθρο είναι μετάφραση απο την αγγλική και μεταφορά για την ελληνική πραγματικότητα απο το  http://www.lawyermarketing.com/blog/in-social-media-theyre-not-all-going-to-be-home-runs/


Print this post

Trending