ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα social media έχουν πραγματικά απογειωθεί ως μέσο για την προσέλκυση νέων πελατών. Σκεφτείτε το εξής: πριν από 7-8 χρόνια, μικρό ποσοστό του πληθυσμού χρησιμοποιούσαν τα social media. Συνολικά οι χρήστες στην Ελλάδα το 2008 υπολογιζόταν σε 500.000. Σήμερα όμως αυτό έχει αλλάξει, πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα, υπολογίζεται ότι το 2019 περισσότεροι απο 5.500.000 άτομα πλέον είναι χρήστες του facebook. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη τάση, όλα τα δικηγορικά γραφεία πρέπει να έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσωπιά ιστολόγια κι'όμως πολλοί δικηγόροι εξακολουθούν να είναι διστακτικοί για το ποστάρισμα στους λογαριασμούς τους στο Facebook, Linkedin ή το Twitter.

Δημιουργήστε το δικό σας λογότυπο
Το λογότυπο είναι το  σύμβολο που εκπροσωπεί την επιχείρησή σας, χωρίς να χρειαστεί να την αναφέρετε εσείς. Συνήθως αποτελείται από:
1.     ένα γραφιστικό σχέδιο, το σύμβολο
2.     το όνομα, ή αλλιώς το Brand name
Είναι κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας ή αλλιώς της οπτικής επικοινωνίας της επιχείρησής σας.  Με απλά λόγια θα εφαρμόζεται σε κάθε έντυπη και ηλεκτρονική χρήση αυτούσιο κάνοντας την επιχείρηση αναγνωρίσιμη.

Τι θα κερδίσω αν έχω λογότυπο;

Ένα σωστά σχεδιασμένο σύμβολο
  • σας συστήνει στον πελάτη σας,
  • εκφράζει το ύφος, τις αξίες και τους στόχους που έχει η εταιρεία σας,
  • σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό
  • και ταυτόχρονα προσελκύει το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Η μακέτα για το λογότυπο συνήθως για οικονομικές λύσεις την παρέχουν οι γραφίστες που χρησιμοποιούμε για τις επαγγελματικές κάρτες με μια μικρή επιπλέον αμοιβή προσωποποιούν την παρουσίαση σας.
Θέλει λίγο παραπάνω προσοχή γιατί αυτή η επιλογή θα εμφανίζεται στις επαγγλματικές σας κάρτες στην ταμπέλα του γραφείου σας στα επιστολόχαρτα σε φακέλους δικογραφίας κλπ

Δημιουργήστε το δικό σας Ιστολόγιο (Blogger, wordpress κλπ)
3 Συμβουλές
1 Μην φοβηθείτε
Στην αρχή μπορεί να σας φανεί τρομακτικό, ειδικά αν ξεκινάτε και δεν έχετε μεγάλη εμπειρία. Τα καλά νέα είναι ότι βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με τους περισσότερους, επειδή «πήγατε στη σχολή για να είστε δικηγόρος, όχι για προγραμματιστής ιστότοπου».
02  Βάλτε ένα πρόγραμμα
Ένας τρόπος για να το κάνετε ευκολότερο για σας είναι να δημιουργήσετε μια εβδομαδιαία ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το χρόνο που χρειάζεται για να το κάνετε αποτελεσματικά.
Υπάρχουν ημέρες που έχετε περισσότερο χρόνο; Χρησιμοποιήστε αυτήν την μισή ώρα για  να απαντήσετε στα μηνύματα στο Facebook ή να προγραμματίσετε την ανάρτηση ιστολογίου της επόμενης εβδομάδας.
03 Εάν δυσκολεύεστε από το να το παρατήσετε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε ειδικούς
Πάρτε για παράδειγμα τις αναρτήσεις στα ιστολόγια. Θα μπορούσατε πιθανώς να καθίσετε απόψε να γράψετε ενα άρθρο στο ιστολόγιο σας που βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν μια συγκεκριμένη νομική κατάσταση. Αλλά ξέρετε πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας; Πως να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα; Πως να το προωθήσετε;

Στη συνέχεια μπορείτε να εξελίξετε το ιστολόγιο σας αγοράζοντας ένα domain name και να το μετατρέψετε σε ιστοσελίδα με πιο επαγγελματική σχεδίαση
οι λιγότερο εξοικειωμένοι µε την τεχνολογία δικηγόροι δεν μπορούν να είναι το ίδιο ανταγωνιστικοί, µε κάποιους που χειρίζονται άπταιστα τις νέες τεχνολογίες.
Φαντάσου ότι κάποιος θέλει να βρει έναν εξειδικευμένο δικηγόρο στην περιοχή του, το πιο πιθανό είναι να τον αναζητήσει στο διαδίκτυο.
Αν έχεις ιστολόγιο η ιστοσελίδα έχεις πολλές πιθανότητες να σε επιλέξει και μπορεί τελικά να γίνει ο καλύτερος σου πελάτης. Αν δεν έχεις, απλώς δεν θα σε βρει.
Ακόμα και να μην μπορείς να κατασκευάσεις μόνος σου την ιστοσελίδα σου στις δωρεάν πλατφόρμες υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και προσφορές που το website θα σου κοστίσει σχεδόν όσο θα κερδίσεις απο τον πρώτο πελάτη που θα σου έρθει απο αυτό.
Πολύ απλά αν κάποιος απο τους πελάτες σου δεν έχει μαζί του την κάρτα σου και δεν θυμάται την διεύθυνση σου και το τηλέφωνο σου και δεν το βρει με την αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αναρωτηθεί γιατί δεν έχεις website και αν σε ρωτήσει πολύ απλά δεν θα έχεις απάντηση γι'αυτό.
Εγω προσωπικά έχω κατοχυρώσει τα www.nasioudis.com www.dikigoros.online,  www.Δικηγοροσ.online,   www.Δικηγορος.com

Δημιουργήστε επαγγελματική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FB, twitter,)
Πρώτα απ 'όλα να κατανοήσετε ότι η συνέπεια είναι αυτή που χτίζει ένα ακροατήριο. Εάν περιμένετε να έχετε μεγάλη έμπνευση και γράφετε μόνο τότε, έχω άσχημα νέα για σας, όταν τελικά κάνετε τις δημοσιεύσεις, κανείς δεν πρόκειται να είναι εκεί για να το διαβάσει. Δεν  πρέπει να γεμίσετε τον τοίχο σας με ανοησίες, αλλά να κάνετε μια επιλεκτική  διαχείριση των αναρτήσεων στον λογαριασμό σας 
        Για το σκοπό αυτό, πρέπει να ενθαρρύνετε το κοινό σας (δεν έχει σημασία το μέγεθος) να συνεργαστεί μαζί σας. Οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν μαζί  σας, όταν τους δώσετε ένα λόγο. Κάντε ερωτήσεις στους followers, ξεκινήστε μια δημοσκόπηση, ή ζητήστε τους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις αναρτήσεις σας.
     Τέλος, να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα  παιχνίδι διάρκειας. Η επιτυχία δεν θα συμβεί σε μία ημέρα. Οι καλύτερες αναρτήσεις στα social media είναι εκείνες που τις διαβάζουν σταθερά πολλοί αναγνώστες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια επίκαιρη ανάρτηση θα μπορούσε να πάρει πολλή αρχική προσοχή, αλλά η «επιτυχία» είναι εφήμερη. Αυτό που θέλετε είναι μια ανάρτηση  που έχει θετική για περισσότερο από ένα απόγευμα.
      Αυτές οι ιδέες έχουν σημασία για τα δικηγορικά γραφεία, διότι, σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media για να καταλάβουν αν μπορούν να συνεργαστούν με κάποιον και όχι απλώς για να τον βρουν στο διαδίκτυο
     Τα social media αρχίζουν να γίνονται ένα εργαλείο αξιολόγησης (σε αντίθεση με μια μηχανή αναζήτησης). Φανταστείτε λοιπόν τους υποψήφιους πελάτες σας να διαβάσουν γρήγορα όλες τις επικεφαλίδες των αναρτήσεων σας χωρίς κάποια να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, τι γνώμη θα σχηματίσουν για την προσωπικότητα της εταιρείας σας;
Η αλήθεια είναι, ότι σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα καταφέρετε με τα social media σας να αυξήσετε την φήμη ή την πελατεία του γραφείου σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσετε

Και επειδή πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας 

Linkedin 
To LinkedIn είναι ένας δικτυακός τόπος κοινωνικής δικτύωσης που εξειδικεύεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία ψηφιακή έκδοση του βιογραφικού σας. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν ένα δίκτυο από υπάρχουσες και νέες επαγγελματικές επαφές (που αποκαλούνται συνδέσεις – connections). Όταν προσθέτεις μια νέα σύνδεση, οι συνδέσεις αυτής και οι συνδέσεις αυτών των συνδέσεων θα προστεθούν επίσης στο δικό σου δίκτυο. Αυτό προσφέρει σε έναν επαγγελματία απίστευτα μεγάλο πεδίο επαφών και επαγγελματικών προσανατολισμών. Ακόμα και αν κάποιος είναι εργοδότης δίνει την δυνατότητα να απόκτηση πρόσβαση σε μία ανεξάντλητη βάση δεδομένων με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό www.linkedin.com και για αναζήτηση εργασίαςwww.linkedin.com/jobs/

Print this post

Trending