ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Το να είσαι  δικηγόρος δεν σημαίνει ότι ξοδεύεις όλες τι ώρες της ημέρας δουλεύοντας. 
Αλλά κάποιες ημέρες σας φαίνεται έτσι; Έχετε τις υποθέσεις του γραφείου για να διεκπεραιώσετε, αλλά  υπάρχει η γραφειοκρατία, οι λογαριασμοί, η τιμολόγηση και οι κοινωνικές εκδηλώσεις που χρειάζονται επίσης το χρόνο σας. Και τι γίνεται με τη δραστηριότητα του παιδιού σας το βράδυ της Τρίτης;



Ένας από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι είναι η συνεχής ανάγκη για καινούργιες υποθέσεις και για την εξέλιξη του γραφείου τους. Η ανησυχία συνεχίζεται ακόμη και τα βράδια, αναρωτιέστε αν έχετε αρκετές υποθέσεις ή αν το όνομα σας είναι γνωστό στους σωστούς ανθρώπους (πιθανούς πελάτες).

Ευτυχώς, το διαδίκτυο έχει κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία για τους δικηγόρους  να συνδέονται με τους πιθανούς πελάτες τους - αλλά στην πραγματικότητα ένα πλάνο μάρκετινγκ που λειτουργεί σωστά είναι μια άλλη ιστορία. Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, υπάρχουν πολλά που πρέπει να παρακολουθείτε  ενώ παράλληλα ασχολείστε με τις υποθέσεις του γραφείου σας  σας και προσπαθείτε να φτάσετε στο σπίτι εγκαίρως για δείπνο.

Για να σας βοηθήσω έχω συγκεντρώσει τις τρεις κορυφαίες συμβουλές από συναδέλφους:


01 Μην φοβηθείτε


Το μάρκετινγκ μπορεί να φανεί τρομακτικό, ειδικά αν ξεκινάτε και δεν έχετε μεγάλη εμπειρία. Τα καλά νέα είναι ότι βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με τους περισσότερους, επειδή «πήγατε στη σχολή για να είστε δικηγόρος, όχι για προγραμματιστής ιστότοπου».


Αλλά αυτό που ξεχωρίζει τους πετυχημένους είναι ότι όλοι είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν σε κοινωνικά δίκτυα ή  να ξεκινήσουν το δικό τους Νομικό  Ιστολόγιο.

Η διδασκαλία στον εαυτό σας για το μάρκετινγκ είναι η ίδια με οποιαδήποτε διαδικασία μάθησης: ξεκινήστε με τα εύκολα στην αρχή και στη συνέχεια αξιοποιήστε τις γνώσεις σας μόλις έχετε καλή βάση.


Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί πόροι στη διάθεσή σας για να αποκτήσετε εκπαίδευση στα βασικά στοιχεία, όπως έναν απλό ιστολόγιο, για πληροφορίες σχετικά με το SEO και την πληρωμένη διαφήμιση αναζήτησης.


02  Βάλτε ένα πρόγραμμα


Οι ατομικές επιχειρήσεις ευδοκιμούν στις συνεπείς συνήθειες για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Ένας τρόπος για να κάνετε το μάρκετινγκ ευκολότερο για σας είναι να δημιουργήσετε μια εβδομαδιαία ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το χρόνο που χρειάζεται για να το κάνετε αποτελεσματικά.
Υπάρχουν ημέρες που έχετε περισσότερο χρόνο; Χρησιμοποιήστε αυτήν την μισή ώρα για  να απαντήσετε στα μηνύματα στο Facebook ή να προγραμματίσετε την ανάρτηση ιστολογίου της επόμενης εβδομάδας.

Είναι δύσκολο να μείνεις στο χρονοδιάγραμμα, οπότε μην φοβάσαι αν μείνεις λίγο πίσω. Οι υπενθυμίσεις πάντα βοηθούν όταν ξεκινάτε με ένα νέο σχέδιο μάρκετινγκ, οπότε τοποθετήστε μερικές στο τηλέφωνό σας. 

03 Απευθυνθείτε σε ειδικούς

Πάρτε για παράδειγμα τις αναρτήσεις στα ιστολόγια. Θα μπορούσατε πιθανώς να καθίσετε απόψε να γράψετε ενα άρθρο στο ιστολόγιο σας που βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν μια συγκεκριμένη νομική κατάσταση. Αλλά ξέρετε πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας; Πως να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα; Πως να το προωθήσετε; Ενώ το να γράψετε το άρθρο  μπορεί να σας είναι εύκολο, χρειάζεται πολλή μάθηση για να κατανοήσουμε το SEO και να το εφαρμόσουμε κατά τρόπο που οι αναγνώστες θα βρουν την ανάρτησή σας οργανικά ( δηλαδή χωρίς διαφήμιση)


Το ίδιο ισχύει και για τις διαφημίσεις με  αμοιβή ανά κλικ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στο google. Και οι δύο τρόποι  μπορεί να είναι ένας αποδοτικός και οικονομικός τρόπος να προβάλλετε την επιχείρησή σας μπροστά στους καταναλωτές που αναζητούν έναν δικηγόρο. Μπορείτε σίγουρα να το δοκιμάσετε μόνοι σας, αλλά μπορεί να σας κοστίσει πιο ακριβά εάν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι κάνετε, πώς να ορίσετε τον προϋπολογισμό ή πώς να βρείτε το δημογραφικό στόχο σας.


Ο επαγγελματικός σας χρόνος είναι πολύτιμος, αλλά  το ίδιο και ο προσωπικός σας. Οι δικηγόροι συχνά αισθάνονται ότι η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι υπερβολική σε μια κατεύθυνση, επειδή χρειάζεται να ενημερώνεσαι συνεχώς στη νέα νομοθεσία. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που έχει εμπειρία απο δικηγορικό μάρκετινγκ που όχι μόνο θα σας διευκολύνει, αλλά θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να προβληθείτε με τον καλύτερα δυνατό τρόπο για τους καταναλωτές που σας χρειάζονται
Print this post

Trending