10 χαρακτηριστικά που δεν θα βρείς στους επιτυχημένους ανθρώπους

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους. 
Δεν είναι οι προσωπικές συνήθειες ή τα εγγενή χαρακτηριστικά που τους καθορίζουν. Είναι ο χαρακτήρας τους.


Τι εννοώ με τη λέξη «χαρακτήρας» Πώς θα αντιδράσεις κάτω απο μεγάλο στρες. Αν θα ανταποκριθείς στις δεσμεύσεις σου ή οχι. Πώς θα αλληλεπιδράσεις με άλλους. Η στάση σου απέναντι στους πελάτες. Πόσο  πρόθυμος είσαι να εργαστείς σκληρά για να γίνει σωστά η δουλειά. Αν είσαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος ή απείθαρχος και  σου αποσπάται εύκολα η προσοχή. Αυτά είναι κάποια απο τα στοιχεία που αποτελούν τον χαρακτήρα σου.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί δυσλειτουργικοί και εριστικοί Επιχειρηματίες και Διευθύνοντες Σύμβουλοι που τους πήγανε τα  πράγματα καλά για αρκετά χρόνια  αλλά αργά ή γρήγορα, συνήθως όταν η πίεση είναι μεγάλη και τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά, παρουσιάζουν αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και καταστρέφουν τις επιχειρήσεις τους. 

Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, θα πρέπει δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να κάνετε μια σκληρή εσωτερική αποτίμηση και να δείτε αν κάποια  από αυτές τις συμπεριφορές σας χαρακτηρίζουν και στη συνέχεια να τις αποβάλλετε.

Αφέλεια. Σύμφωνοι, όλοι ξεκινάμε καλόπιστοι και αφελείς, αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γίνετε πιο επιφυλακτικοί. Μάθετε να αμφισβητείτε όλα όσα διαβάζετε και ακούτε και πάντα να εξετάζετε την πηγή των πληροφοριών.


Πανικός. Οι καταστάσεις υψηλής πίεσης είναι κοινές στον επιχειρηματικό κόσμο. Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και μάλιστα πολλές φορές είναι πολύ χειρότερα. Εάν δεν μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι σε μια κρίση, τα πράγματα είναι δύσκολα.


Ισχυρογνωμοσύνη. Το πάθος είναι μεγάλος οδηγός για την επιτυχία, αλλά όταν περνάς αυτή τη γραμμή και να γίνεσαι ισχυρογνώμων αυτό λειτουργεί εναντίον σας. Αυτό οδηγεί σε μια ασύμμετρη αντίληψη της πραγματικότητας, ελλιπή αιτιολόγηση, και σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων.


Τεμπελιά. Αυτοί που προσπαθούν για να πετύχουν γνωρίζουμε μια θεμελιώδη αλήθεια: Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχεις. Γι 'αυτό είναι πάντα τόσο συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. 


Τσαπατσουλιά. Ο Steve Jobs είπε, « Είμαι πεπεισμένος πως το μισό από αυτό που χωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους μη επιτυχημένους είναι η επιμονή» και αν δεν είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε, δεν θα επιτύχετε. Πάρα πολλοί άνθρωποι θέλουν γρήγορη επιτυχία αυτές τις μέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό.

Ξεσπάσματα. Όποια και αν είναι τα προβλήματα που σας απασχολούν - Ζήλεια, θυμός, στεναχώρια  - αν τα εξωτερικεύετε στους συνεργάτες σου και ενεργείτε με θυμό, δεν είναι μόνο άσχημο για τους συνεργάτες σας αλλά αυτό θα σκοτώσει την καριέρα σας.


Εγωισμός. Αν λειτουργείτε  σαν ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω σας, καλό θα είναι να έχετε το ταλέντο για να το υποστηρίξετε. Ακόμα κι έτσι, αν  είστε υπερβολικά εγωκεντρικοί αυτό θα μειώσει την αποτελεσματικότητά σας και θα καταστρέψει τη σχέση με τους συνεργάτες. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι πάντα ηγέτες που βασίζονται στην ομαδική εργασία.

Ζώντας στο παρελθόν ή το μέλλον. Σύμφωνοι, μπορούμε να μάθουμε από το παρελθόν, αλλά να παραμένουμε  σε αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Ομοίως, μπορείτε να προγραμματίσετε για το μέλλον, αλλά αν οι ενέργειές σας δεν έχουν επικεντρωθεί στο παρόν, ποτέ δεν θα πετύχετε τα σχέδια σας.


Αδιαφορία. Μπορείτε να ακούσετε φράσεις όπως «καλούτσικο είναι» και «αφού δουλεύει» πολύ τον τελευταίο καιρό, αλλά σπάνια θα τις ακούσετε από πολύ επιτυχημένος ανθρώπους. 


Υπερευαίσθητος. Αν είσαι τόσο ευαίσθητος που σε κάνει  τρελό  οποιαδήποτε κριτική και κάθε μικρό πράγμα σε προσβάλλει, τότε θα περάσεις δύσκολα στον  κόσμο των επιχειρήσεων. Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν συνήθως μια καλή αίσθηση του χιούμορ και της ταπεινότητας. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο. Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά.

Μετάφραση και προσαρμογή από https://www.entrepreneur.com/article/242644
Print this post

Trending