Οργανώστε το γραφείο σας για να μειώσετε το στρες.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την οργάνωση από το γραφεία σας.
Στοίβες από χαρτιά, φάκελοι δικογραφίας, βιβλία έχουν καταλάβει τον χώρο του γραφείου σας, ένα γεμάτο ακατάστατο  γραφείο είναι απο τους  παράγοντες που αυξάνουν το στρες. Για να ανακτήσετε μια αίσθηση ηρεμίας, θα πρέπει να πάρετε τον έλεγχο του χώρου και του γραφείου  σας. Παρακάτω αναλύονται μερικοί τρόποι  πώς να το καταφέρετε.


Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε την πόρτα
Εάν  είναι δυνατόν, τοποθετήστε την καρέκλα σας με την πλάτη στο τοίχο με την πόρτα στην γραμμή της όρασης. Θα πρέπει επίσης να τακτοποιήσετε τα έπιπλα σας, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιος μπαίνει άμεσα ποιος μπαίνει στο γραφείο σας. Εάν κάθεστε με την πλάτη σας στην πόρτα αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά υποσυνείδητο άγχος και την ένταση. Η αναδιάταξη των επίπλων σας έρχεται επίσης με το μπόνους της μείωσης καταπόνησης του αυχένα, επειδή δεν θα χρειάζεται να γυρίζεται  άβολα για να δείτε ποιος έρχεται.

Αντιμετωπίστε την ακαταστασία
Οι σωροί από πράγματα στο γραφείο σας μπορεί να προκαλέσει άγχος. Μια έρευνα μας ενημερώνει ότι εαν βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα επιβαρύνει τις ικανότητες επεξεργασίας του εγκεφάλου. Για να κάνετε το γραφείο σας λιγότερο αγχωτικό, θα πρέπει να διαχειριστείτε την ακαταστασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίσετε γραφείο σας εντελώς. Απλώς πρέπει να τα ταξινομήσετε κάνοντας στοίβες ακόμα και πάνω στο γραφείο.

Τα έγγραφα χωρίς φάκελο 
Τα έγγραφα χωρίς φάκελο δεν είναι απαραίτητα άχρηστα,  απλά πρέπει να βρούμε ένα μέρος για αυτά. Δημιουργήστε φακέλλους  (έστω και πιο γενικούς) για να δημιουργήσετε ένα σύστημα για τα έγγραφα αρχεία σας. Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην δημιουργήστε ένα υπερβολικά περίπλοκο σύστημα αρχειοθέτησης, γιατί και αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος.  Εαν δημιουργήσετε πολύπλοκο σύστημα αρχειοθέτησης , θα πρέπει να δαπανάτε πολύ χρόνο για να τα αρχειοθετείτε που στη συνέχεια θα σας κάνει να βαρεθείτε και να το παρατήσετε.

Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια
Δεν είναι όλα τα έγγραφα πάνω στο γραφείο σας απαραίτητα. Είτε έχουν εκπληρώσει το σκοπό τους (και δεν είναι σημαντικά για αρχειοθέτηση)  είτε είναι απλώς σκουπίδια. Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια  για να μειώσετε τον κόπο της αρχειοθέτησης και να μειώσετε και το στρες.
Επειδή στο επάγγελμα μας τα σκουπίδια είναι 95% χαρτί , μπορείτε να τα απορρίψετε στον κοντινότερο κάδο ανακύκλωσης και να συμβάλλετε στο σκοπό αυτό.

Go Green (κυριολεκτικά)
Ίσως η ευκολότερη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι προσθέτοντας  φυτά στο χώρο εργασίας σας. Τα φυτά έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος.Επιπλέον ομορφαίνουν τον χώρο και προσθέτουν μια αίσθηση οικειότητας.

Σωστή εργονομική διάταξη 
Η σωματική δυσφορία μπορεί να συμβάλει στον κύκλο του στρες, επειδή ο πόνος και το άγχος συνδέονται στενά. Σε ένα φαύλο κύκλο, το άγχος μπορεί να προκαλέσει πόνο, ο οποίος γίνεται ένας νέος στρεσογόνος παράγοντας. Για να σπάσει ο κύκλος του πόνου, άγχους, βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με άνεση. Κρατήστε τα σημαντικά αντικείμενα κοντά, βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα σας προσφέρει καλή οσφυϊκή υποστήριξη και επιτρέπει τα πόδια να  ακουμπούν άνετα στο πάτωμα και τοποθετήστε το επάνω μέρος της οθόνης σας ακριβώς κάτω από το μάτι-επίπεδο.

Διακοσμήστε τον χώρο σας
Η προσαρμογή του χώρου σας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το καταστήσει λιγότερο αγχωτικό. Τα άτομα που σχεδιάζουν το χώρο τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, έχουν  μεγαλύτερη ικανοποίηση. Με απλά λόγια, οι άνθρωποι που οργανώνουν τους χώρους εργασίας τους σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο, έχουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία και λιγότερο άγχος. Οι προσωπικές πινελιές θα σας κάνουν να αισθάνεστε ήρεμοι, ευτυχισμένοι, και παραγωγικοί. Ίσως μια φωτογραφία της οικογένειάς σας, ένα όμορφο τοπίο, ή ένα αναμνηστικό από τις διακοπές σας. Σκεφτείτε το φωτισμό  και την επιλογή επίπλων. Επίσης τα χρώματα στο περιβάλλον σας μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο στη διάθεση σας.  Όλα τα παραπάνω είναι παράγοντες που μπορούν να μειώσουν το στρες.

Ησυχία παρακαλώ!
Ο θόρυβος του περιβάλλοντος εργασίας επιδεινώνει το στρες. Υπάλληλοι εργαζόμενοι που εκτέθηκαν σε open-office θόρυβο για τρεις ώρες είχαν αυξημένα επίπεδα της επινεφρίνης, η οποία συνδέεται με την αντίδραση στο στρες. Ακόμα χειρότερα,  διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι σε open-office γραφεία αναγκαστικά κάνουν λιγότερες εργονομικές προσαρμογές οι οποίες συνέβαλαν στην σωματική δυσφορία που μπορεί να είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας άγχους. Ο θόρυβος στο γραφείο είναι ένας στρεσογόνος παράγοντας επειδή δεν μπορείτε να τον ελέγξετε. Εάν μπορείτε μιλήστε με τους συναδέλφους  του γραφείου σας για την αξία του ήσυχου χώρου εργασίας.

Καλή σας επιτυχία.
Print this post

Trending