Συμβουλες SEO για αρχάριους



Η τεχνική SEO (Search Engine Optimization) ή στα ελληνικά Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης είναι μία ειδική προεργασία επάνω στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε αυτή να βγαίνει σε υψηλότερη θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στις διαδικτυακές αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης.
 Διαχειρίζομαι μόνος μου την ιστοσελίδα και αναγκάστηκα να διαβάσω κάποια άρθρα για να την βελτιώσω. Σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν μερικές συμβουλές για αρχάριους (σαν και εμένα) που με βοήθησαν, οι οποίες δεν έχουν σχέση με προγραμματισμό 


1. Η ταχύτητα σελίδας έχει σημασία

Οι περισσότεροι σκέφτονται τους αργούς χρόνους φόρτωσης ως ενοχλητικό για τους χρήστες, αλλά οι συνέπειές της πηγαίνουν πέρα ​​από αυτό. Η ταχύτητα σελίδας είναι από καιρό ένας παράγοντας κατάταξης αναζήτησης και η Google έχει δηλώσει ακόμη ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει σύντομα την ταχύτητα της κινητής σελίδας ως παράγοντα στις ταξινομήσεις αναζήτησης για κινητά. (Φυσικά, το ακροατήριό σας θα εκτιμήσει τους γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης σελίδας επίσης.) Για να το πετύχετε αυτό μην φορτώνεται την ιστοσελίδα σας με πολλές φωτογραφίες και επιλέξτε απλή σχεδίαση.


2. Η Google συνήθως ανιχνεύει την αρχική σας σελίδα


Δεν είναι κανόνας, αλλά γενικά, το Google συνήθως βρίσκει αρχικά την αρχική σελίδα. Μόνο ως εξαίρεση θα μπορούσε να ανιχνεύσει κάποια άλλη σελίδα αν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνδέσμων σε μια συγκεκριμένη σελίδα μέσα στην ιστοσελίδα σας.

3. Η Google αξιολογεί διαφορετικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους

Ένας σύνδεσμος με το περιεχόμενό σας ή τον ιστότοπό σας από έναν ιστότοπο τρίτου μέρους έχει διαφορετικό βάρος από έναν σύνδεσμο από τον ιστότοπό σας.


4. Μπορείτε να ελέγξετε τον προϋπολογισμό ανίχνευσης στην Κονσόλα αναζήτησης Google

Ο προϋπολογισμός ανίχνευσης είναι ο αριθμός σελίδων που μπορούν να κάνουν οι μηχανές αναζήτησης και θέλουν να ανιχνεύσουν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Απο εδώ googlebot Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα της δικής σας στην Αναζήτησή σας . Από εκεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αυξήσετε εάν είναι απαραίτητο.

5. Η απενεργοποίηση σελίδων που δεν έχουν αξία SEO θα βελτιώσει τον προϋπολογισμό σας ανίχνευσης

Οι σελίδες που δεν είναι απαραίτητες για τις προσπάθειές σας SEO συχνά περιλαμβάνουν πολιτικές απορρήτου, προσφορές που έχουν λήξει ή όροι και προϋποθέσεις.
Ο κανόνας μου είναι ότι εάν η σελίδα δεν βοηθάει για την κατάταξη και δεν έχει 100% μοναδικό ποιοτικό περιεχόμενο, μπλοκάρετε το.

6. Μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο τι Google ανιχνεύουν το κινητό σας "βλέπουν" τις σελίδες σας

Χρησιμοποιήστε την αναφορά χρηστικότητας της Κονσόλας Google σχετικά με την κινητή ευκρίνεια, για να βρείτε συγκεκριμένες σελίδες στον ιστότοπό σας, οι οποίες ενδέχεται να έχουν προβλήματα σχετικά με τη χρηστικότητα σε κινητές συσκευές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη δοκιμή φιλική προς κινητά mobile usabilityreport του Google η mobile friendly test



7. Προσπαθήστε να κρατήσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας σε 2 έως 3 δευτερόλεπτα

Ο αναλυτής τάσεων Google Webmaster Trends John Mueller συνιστά ένα χρόνο φόρτωσης δύο με τρία δευτερόλεπτα

8. Η Google συνιστά να διατηρούνται ανακατευθύνσεις για τουλάχιστον ένα έτος

Επειδή μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αναγνωρίσει η Google ότι έχει μετακινηθεί ένας ιστότοπος,  συνιστάται να διατηρούνται οι ανακατευθύνσεις ζωντανά και να υπάρχουν τουλάχιστον για ένα χρόνο. πχ για μια σελίδα με ταξινομήσεις, συνδέσμους  που ανακατευθύνει σε άλλη σημαντική σελίδα - σας συνιστώ να μην ξεφορτωθείτε ποτέ τις ανακατευθύνσεις.

Καλή σας επιτυχία


Print this post

Trending