Πως να δημιουργήσετε μια "καλή" ιστοσελίδα Δικηγορικού γραφείου

Πλέον με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι  ανάγκη να έχουμε μια πραγματικά καλή ιστοσελίδα 

Οι βασικοί στόχοι μιας ιστοσελίδας Δικηγορικού γραφείου είναι δύο:  

1) Να προσελκύσει νέους πελάτες και 
2) Να παρέχει στοιχεία επικοινωνίας στους ήδη υπάρχοντες πελάτες.

Για να το καταφέρει αυτό  πρέπει:
1) Να παρέχει συνοπτικές αλλά αρκετές πληροφορίες για τους εταίρους και  συνεργάτες με βιογραφικά κλπ. 
2) Να αναφέρει τους τομείς ενασχόλησης και εξειδίκευσης του γραφείου σας και 
3) Να παρέχει τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου σας π.χ τηλέφωνα, e-mail, διεύθυνση κλπ

Παρακάτω υπάρχουν μερικές βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στον σχεδιασμό α) του περιεχομένου της και β) της εμφάνισης.

Περιεχόμενο
Εταίροι. Ο πελάτης μέσω της ιστοσελίδας  θέλει να γνωρίσει τον επικεφαλής του γραφείου  και την αρτιότητα του είναι σημαντικό να υπάρχει ένα καλό βιογραφικό των εταίρων,
Συνεργάτες. Οι πελάτες εντυπωσιάζονται απο το πλήθος των συνεργατών και τη ποιότητα τους. αναφέρετε τους συνεργάτες σας εσωτερικούς και εξωτερικούς ακόμα και συνεργαζόμενους και τα βιογραφικά τους,
Τομείς Ενασχόλησης. Αναφέρετε τους τομείς ενασχόλησης συγκεκριμένα πχ Διαζύγια και όχι γενικόλογα όπως Οικογενειακό Δίκαιο. 
Εξειδίκευση. Οι πελάτες επιθυμούν την εξειδίκευση εστιάστε το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας στο αντικείμενο που είναι το δυνατό σας σημείο και δώστε έμφαση σε τυχόν  επιτυχίες σας στον τομέα αυτό.
Επικοινωνία. Το πρώτο πράγμα που να είναι εμφανές στην ιστοσελίδα σας είναι το «πώς» να επικοινωνήσουν μαζί σας. Τοποθετήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας στην πρώτη σελίδα για να είναι πιο εύκολο στον Χρήστη.
E-mail. Οι περισσότερες επαφές για νομικές υπηρεσίες θα είναι μέσω τηλεφώνου αλλά πολλές είναι και  μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα πρέπει να υπάρχει  ένα κουμπί που απλά να λέει "Για επικοινωνία Κάντε κλικ εδώ. "Αυτό θα μεταφέρει το χρήστη απευθείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οδηγίες  μετάβασης στο Δικηγορικό σας γραφείο. Πλέον πολλοί πελάτες επιλέγουν τον Δικηγόρο και λόγω της απόστασης απο την οικεία τους και της ευκολίας της μετάβασης. Διευκολύνετε τους περιγράφοντας την περιοχή του γραφείου και τον τρόπο μετάβασης   

Εμφάνιση 
Design Μία ιστοσελίδα πρέπει να είναι όμορφα σχεδιασμένη και εύκολη στην πλοήγηση.
Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τους συνδυασμούς των χρωμάτων και τις γραμματοσειρές που επιθυμείτε. Τα κείμενα, εικόνες και ήχοι πρέπει να είναι τοποθετημένα στο σωστό σημείο.
Γρήγορο Page Load time. Το πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα μας είναι πολύ σημαντικό πλέον διότι μία γρήγορη σελίδα βοηθάει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την αύξηση της  διάρκειας παραμονής του επισκέπτη στην ιστοσελίδα μας.
Εμπιστοσύνη. Μία σωστά σχεδιασμένη ιστοσελίδα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους δυνητικούς του πελάτες.Και για να βεβαιωθούν, χρειάζεται να δουν την αξιοπιστία της.
Για να πετύχει την εμπιστοσύνη προς την εταιρεία μια ιστοσελίδα θα πρέπει, να επιδεικνύει logos μεγάλων πελατών, links σε πιθανές αναφορές από τα ΜΜΕ, social media followers κλπ. 
Responsive Design. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει δραματική αύξηση της χρήσης έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets.  Επομένως, όταν κατασκευάζουμε μία ιστοσελίδα πρέπει οπωσδήποτε να την κάνουμε responsive, έτσι ώστε να δείχνει το ίδιο, ανεξάρτητα από το αν την επισκεπτόμαστε από desktop, tablet ή κινητό και ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούμε Mozilla, Chrome ή οποιοδήποτε άλλο browser.
Συχνή ανανέωση περιεχομένο
υ Μια «καλή ιστοσελίδα» θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά με άρθρα που ενδιαφέρουν τους πιθανούς πελάτες του γραφείου σας.

Αν μπορείτε να αναπτύξετε μια ιστοσελίδα που πληρεί αυτές τις παραπάνω προϋποθέσεις τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να αυξήσετε την πελατεία σας. 

Καλή σας επιτυχία 
Print this post

Trending