Έχει παραγίνει με τις εισπρακτικές..

     Το ζήτημα των καταχρηστικών πρακτικών των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών, καθώς και δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών που τυχόν μετέρχονται εισπρακτικές πρακτικές, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, σε συνάντηση που είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Βασίλη Αλεξανδρή
     Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέφρασε την επιθυμία να βελτιωθεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή προστασία των καταναλωτών - δανειοληπτών με κύριο γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής αυτών. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη σφαιρική αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
     Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής συλλογικών καταγγελιών κατά δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών προς τους δικηγορικούς συλλόγους μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών, καθώς και η ενδεχόμενη απλοποίηση των διαδικασιών εξέτασης σχετικών καταγγελιών. (πηγή www.newsbeast.gr)
     Την παρασκευή είχα μια προσωπική εμπειρία με τη γνωστή εισπρακτική εταιρεία που μονοπωλεί το τραπεζικό σύστημα. Μετά από αίτηση πελάτη μου για ρύθμιση (ναι υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν  να πληρώσουν) μου τηλεφώνησαν να με ενημερώσουν για την τυχόν έγκριση της προτεινόμενης ρύθμισης.
    Το δάνειο είναι της πρώην Αγροτικής και επειδή η επικοινωνία με τον εκκαθαριστή είναι πιο δύσκολή παρεμβάλλονται οι υπάλληλοι της εισπρακτικής.
     Ενώ είχα μιλήσει με τον υπάλληλο του εκκαθαριστή και είχα λάβει την θετική απάντηση για την ρύθμιση με κάποιους συγκεκριμένους όρους , μου τηλεφώνησε ο υπάλληλος της εισπρακτικής και μου είπε κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν του εξήγησα ότι κάνει λάθος μου είπε λέξη "αυτό που σου λέω εγώ είναι". Όταν του υπενθύμισα την ιδιότητα μου ως δικηγόρος συνέχισε να επιμένει ότι αυτά που του μεταφέρω δεν είναι αληθή....
      Επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω καθόσον ήμουν με άλλους πελάτες αργότερα τηλεφώνησα στην εισπρακτική να εκφράσω τα παράπονα μου και να απαιτήσω μία σύσταση στον συγκεκριμένο υπάλληλο. Μου έδωσαν το όνομα του και την ιδιότητα του (ναι ήταν δικηγόρος) αλλά εκτός απο τη σύσταση δεν είχα διάθεση να κάνω κάτι παραπάνω προς το παρόν.
     Η ευγένεια μεταξύ των συναδέλφων και απέναντι στον κάθε είδους συνομιλητή δεν πρέπει να υπαγορεύεται απο μία διάταξη νόμου ή απο τον κώδικα δεοντολογίας. Η ευγένεια αυτή είναι ενα ελάχιστο δείγμα των πολιτισμένων ανθρώπων.
     Αντιθέτως όσοι συνάδελφοι ακολουθούν μια πιο ήπια-ευγενική τακτική πάντα υπήρχε συνεργασία και τελικά υπήρχε θετικό αποτέλεσμα προς αμφότερα τα μέρη.
    Το άρθρο είναι μία ευγενική υπενθύμιση προς όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στις εταιρείες αυτές ότι η ευγένεια πάντα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Print this post

Trending