ΕΦΚΑ: οι αιτησεις για τα αναδρομικα - Πως θα τις υποβαλετε

                                     Μόνο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά από περικοπές σε κύριες και επικουρική σύνταξη θα γίνονται αποδεκτές από σήμερα Δευτέρα από τον ΕΦΚΑ.


efka

«Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά, μέσω διαδικτύου, κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του φορέα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντας τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr και να πηγαίνουν στην κατηγορία "Υπηρεσίες προς συνταξιούχους". Εκεί θα κάνουν την επιλογή "Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη". Αφού επιλέξουν το παραπάνω κείμενο θα παραπέμψει στην σελίδα όπου θα κλικάρουν πάνω στη λέξη taxisnet, το σύστημα θα ζητήσει τους κωδικούς τους και πατούν "Εξουσιοδότηση" για να συνεχίσει το σύστημα τη διαδικασία.

Στη συνέχεια συμπληρώνουν το ΑΦΜ και το ΑMΚΑ. Στο πλαίσιο “κωδικός οπτικής επιβεβαίωσης” πρέπει να γράψουν τα γράμματα και τους αριθμούς που βλέπουν δεξιά.
Ανοίγει πλέον η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ, όπου θα επαληθεύσετε τα στοιχεία σας.
Βλέπετε την περιφερειακή υπηρεσία και τον τομέα επικουρικής ασφάλισης.
Επιλέγετε το ταμείο κύριας ασφάλισης.
Επιλέγετε το ταμείο της επικουρικής μας ασφάλισης.
Στο πεδίο Β συμπληρώνουμε ό,τι επιπλέον επιθυμούμε.


facebook