Η επιλογή δικηγόρου μέσω διαδικτύου για τους αλλοδαπούς.

    Στην Ελλάδα σήμερα όλοι έχουν κάποιο γνωστό δικηγόρο, μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει και ο λαός μας "όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις και ένα  Δικηγόρο" .
   Το τελευταίο τρίμηνο μου έτυχαν αρκετές περιπτώσεις αλλοδαπών πελατών ή υποψήφιων πελατών που με βρήκαν μέσω της ιστοσελίδας μου.
  Ένας ήθελε να αγοράσει δύο σπίτια στην Ελλάδα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος. Τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα - όπως φάνηκε τελικά - αλλά η γραφειοκρατία, η αντιμετώπιση από τους μεσίτες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων είχε σαν αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.
    Ο δεύτερος ήθελε να ιδρύσει μια εταιρεία στην Ελλάδα, και αυτός ήρθε με τις καλύτερες προθέσεις αλλά μετά την ενημέρωση για τη φορολογία στην χώρα μας, τράπηκε και αυτός σε φυγή.
    Ο τρίτος που είναι διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία και θέλει να απεμπλακεί  επειδή η εταιρεία δεν το αντικαθιστά και ενώ έκανε τις διαδικασίες, η εφορία δεν τον διαγράφει από το μητρώο μέχρι να αντικατασταθεί και αυτός, δεν έχει την καλύτερη άποψη για την ελληνική γραφειοκρατία.
    Ο τέταρτος έχει ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και έχει μπλέξει με τους ενοικιαστές του. 
   Εκτός λοιπόν από τη διαδικασία τους εξηγούσα κατά περίπτωση τα έξοδα της και ξεχωριστά την αμοιβή μου, η οποία φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις κατατέθηκε μέσω τραπεζικού εμβάσματος και εκδόθηκε το ανάλογο παραστατικό. Κανείς δεν παραπονέθηκε για την αμοιβή μου αλλά αντιθέτως παραπονέθηκαν για τα απαιτούμενα έξοδα.
     Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες δικηγόροι είμαστε σχετικά φτηνοί αλλά τα έξοδα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. 
   Αντίστοιχα το ίδιο διαπίστωσα και μόνος μου, όταν απευθύνθηκα σε συναδέλφους του εξωτερικού για να συνεργαστώ μαζί τους, όλοι ήταν κατά πολύ πιο ακριβοί από εμάς και ακόμα περισσότερη διαφορά μου φάνηκε στους δικηγόρους των βαλκανικών χωρών, που οι αμοιβές του ήταν πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το μέσο μισθό.
   Όλοι οι παραπάνω με προσέγγισαν μέσω της ιστοσελίδας μας ένα εργαλείο που πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε όλοι οι δικηγόροι και να το εμπλουτίζουμε με πληροφορίες και σε άλλες γλώσσες γιατί από πουθενά δεν ξέρεις από που θα σου έρθουν οι πελάτες.
  
Print this post

Trending