Ίδρυση εταιρείας στο εξωτερικό




Μετά την υπερφορολόγηση των τελευταίων καιρών και την εξαγγελία ακόμα πιο επώδυνων μέτρων που συνδυάζουν την εισφορά ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί επιχειρηματίες να ψάχνουν τρόπο διαφυγής προς κάποια χώρα του εξωτερικού και πιο συνηθισμένα στη Βουλγαρία και σε δεύτερο λόγο στη Ρουμανία. Η λύση της Κύπρου πλέον θεωρείται ακριβή και ξεπερασμένη.

Όμως την αγωνία αυτών των ανθρώπων την εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι, οι λεγόμενοι «νταλαβερτζήδες», αυτοί που μπορούν να σου πουλήσουν από μία βίδα εως ένα ελικόπτερο και έχουν έναν φίλο κάπου που μπορεί να την κάνει την δουλεία και είναι και καλό παιδί βρε αδερφέ.
Όμως ήδη από τις συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων δικηγόρων έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν προκύψει ήδη ουκ ολίγες περιπτώσεις προβλημάτων. Πιο συγκεκριμένα:


α) είτε τους πήραν χρήματα και δεν έκαναν ποτέ την εταιρεία ή τους κοροϊδεύουν ότι είναι δύσκολη η διαδικασία και εδω και 3 μήνες δεν έχει γίνει ακόμα η ίδρυση (ενώ είναι διαδικασία που τελειώνει το πολύ σε 5 ημέρες) για να καταφέρουν να τους αποσπάσουν περισσότερα χρήματα.

β) είτε έπεισαν ανθρώπους να κάνουν την εταιρεία χωρίς να την χρειάζονται και τελικά να επιβαρυνθούν άσκοπα έξοδα διότι πρώτα πρέπει το άτομο που αναλαμβάνει την ίδρυση να εξηγήσει με σαφήνεια την τελική φορολόγηση και τα έξοδα διατήρησης και λειτουργίας για να έχει πλήρη άποψη ο ενδιαφερόμενος 

γ) είτε ακόμα χειρότερα δεν τους εξήγησαν τους φόβους των τριγωνικών συναλλαγών και των εικονικών τιμολογίων-συναλλαγών και να τους βοηθήσουν στην λειτουργία με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενο έλεγχο της εφορίας να πληρώσουν τεράστια πρόστιμα.

Βέβαια πολλές φορές φταίει και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος που δεν θέλει να πληρώσει για τις υπηρεσίες ενός σωστού επαγγελματία και προτιμά τον φθηνότερο με ότι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται.



Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει σε πωλητή λαϊκών αγορών που διαφημίζει την πραμάτεια του, διότι αυτό μου έφερε στο μυαλό η σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο. Υπάρχουν στο διαδίκτυο προσφορές και εκπτώσεις για την ίδρυση και την λογιστική παρακολούθηση εταιρειών αλλά στην ουσία η μοναδική έκπτωση είναι στην παροχή των υπηρεσιών και στην υπευθυνότητα των ατόμων που αναλαμβάνουν την υπηρεσία αυτή..
Print Friendly and PDF
Print this post

Trending